Kulttuuriajot 2024

Kulttuuriajo järjestetään tänä vuonna läntisellä Uudellamaalla 17.8.2024, seuraavanlaisella ohjelmalla:

 • Lähtö Bembölen kahvituvalta Espoosta 9.00
 • Vierailu Igorin museossa
 • Ruokailu Inkoossa Bistro Lande kauppakeskuksessa
 • Vierailu Fiskarin ruukissa, jossa vapaata tutustumista ruukkiin ja sen palveluihin.
 • Vierailu ja esittely Mustion ruukissa
 • Ajot päättyy Mustion ruukkiin noin klo 16.00, jonka jälkeen kukin palaa kotiinsa oman aikataulun ja reitin mukaisesti

Järjestelyistä seuraavaa:

 • Ruokailu järjestetään buffet lounaana, jonka kukin maksaa itse.
 • Fiskarissa on tarkoitus pysähtyä pullakahveille, paikan runsaan tarjonnan vuoksi päädyttiin siihen että kukin valitsee mieleisensä kahvittelupaikan ja kustantaa kahvinsa itse.
 • Sitovat ilmoittautumiset ja maksu 3.8.2024 mennessä sähköpostilla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai tekstiviestitse 040-8294223. Ilmoita samalla myös mahdolliset allergiat.
 • Osallistumismaksu 25 € / henkilö maksetaan kerhon tilille nro FI23 1018 5000 2190 11, maksuun merkintä Kulttuuriajo 2024 ja ilmoittautuneen nimi. Osallistumismaksulla katetaan sisäänpääsymaksut, esittelijät ja ajokilvet.

Kesän 2024 tapahtumia

Elokuun tapahtumana 14.8. klo 18.00 yhteistapaaminen AHS:n ja Stadin pärtsäreiden kanssa Trollbergan traktorimuseolla, osoite Nybyggetintie 21 Vantaa.

Perinteinen Kulttuuriajo 17.8. Länsi-Uudellamaalla, katso erillinen artikkeli yllä.

Syyskuun tapahtumana 11.9. klo 18.00 tutustuminen TorAFors, Grips Garage ja Clasanteri yrityksiin. Yritykset ovat samassa pihapiirissää osoitteessa Luhtaanmäentie 21 Vantaa.

TorAFors myy erilaisia autojenkunnostukseen suunnattuja työkaluja - www.torafors.com
Grips Garage tarjoaa autojen entisöintipalveluja - www.gripsgarage.com
Clasanteri harjoittaa harrasteajoneuvo kauppaa - www.clasanteri.com

Kevään 2022 tapahtumat

HAK seuraa koronavirustilannetta ja mukauttaa toimintaansa kevään osalta annettujen viranomaisohjeiden ja -määräysten mukaisesti.

 • Maaliskuun kuukausikokous, joka on samalla HAK:n virallinen kevätkokous, on 9.3. Tattarisuon liikennekeskuksen toimitilassa.
 • Huhtikuun kuukausikokousta ei erikseen järjestetä, koska American Car Show 15.-17.4.2022
 • Toukokuun kuukausikokous 11.5.2022 tutustuminen Helsingin Observatorioon
 • Vappuajelua Porvooseen ei järjestetä 1.5. koska Lahdessa Classic Motor Show samaan aikaan
 • Kesäkauden tapahtumat ilmoitetaan myöhemmin keväällä
 • Peruutuksia tai muutoksia yllä ilmoitettuihin tapahtumiin voi tulla lyhyelläkin aikataululla. Pyrimme kuitenkin tiedoittamaan jäsenistöämme aina mahdollisimman aikaisessa vaiheessa muutoksista

Kevään 2023 tapahtumia

Toukokuussa vuorossa perinteinen Vappuajelu Porvooseen.

 • Lähtö Fazerilan vierailukeskuksen pihalta klo 09.30, osoite on Fazerintie 6
 • Mikäli haluat kerhon Sisun kyytiin, niin ilmoittaudu ennakkoon This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., kyytiin mahtuu 20 kpl nopeinta ilmoittautujaa.
 • Porvoossa kokoonnumme Jokikadun uuden sillan puoleiseen päähän (paahtimon viereen) joka on varattuna meitä varten.

Lisäksi toukokuussa kerho osallistuu osastollaan Lahden Classic Motorshow tapahtumaan
6.-7.5.2023. Tulkaa tutustumaan ja tervehtimään osastollemme.


Kesäkuussa ohjelmana 14.6. klo 18.00 tutustuminen Tuusulan automuseoon, jossa tilat ovat laajentuneet. Osoite on Huoltotie 1, ovi 3


Heinäkuun ohjelmana on yhteistapaaminen Hämeen- ja Tampereen kerhojen kanssa 17.7.2023. Tästä tarkemmin seuraavassa tiedotteessa.

Kulttuuriajo 2019 / SAHK ry:n 60. valtakunnallinen retkeilyajo

Lauantaina 15.6.2019 kokoontui lähes 200 autokuntaa Vantaan Backaksen kartanon alueelle osallistuakseen HAK:n Kulttuuriajo 2019 –ajotapahtumaan, joka samalla oli myös SAHK:n 60. valtakunnalliset retkeilyajot. Odotettavissa oli varsin kattava ja hieno kokoelma eri ikäisiä ja mallisia ajoneuvoja menneiltä vuosilta, aina vuoden 1906 Cottereausta vuoden 1988 Mercedes-Benziin. Iloksemme saimme havaita, että tapahtuma oli synnyttänyt kiinnostusta myös ulkomaita myöten ja saimmekin kotimaisten harrastajien lisäksi osallistujia myös Latviasta, Virosta ja Ruotsista. Ulkomaan vierailijoista mainittakoon jo edellä mainittu Cottereau Ruotsista ja FATA Aurea Latviasta. Lisäksi Virosta tuli muutama hienosti entisöity DKW.

 

Tapahtuma alkoi jo 14.6. entisöinnin laatukilpailulla. Tähän osioon ei ollut ilmoittautunut kovin montaa autokuntaa, mutta entisöinnin taso oli varsin korkea ja peräti kuusi ajoneuvoa sai kunniamaininnan. Autoista mainittakoon mm. upeasti entisöity Suomi-auto vm. 1921 Delage, joka oli vain kaksi vuotta sitten ollut käytännössä pelkkä raato ja oli nyt pieteetillä entisöity kaunis yksilö.

 

Lauantaiaamu valkeni hieman koleana ja täydellisen pilvipeiton verhoomana, mutta usko sääennusteeseen - myöhemmin aamupäivästä iltaan asti oli luvassa aurinkoista ja lämmitä - piti mielen kirkkaana. HAK:n puheenjohtajan Tapani Lahtivirran lausuttua tapahtuman viralliset avajaissanat vuorossa oli Vantaan kaupungin Kulttuuripalveluiden kulttuuritoimen johtajan Annukka Larkion tervetuliaissanat kaikille osallistujille.
Kello 09:00 ensimmäisen autona lähti liikkeelle itseoikeutetusti suomalaisen mobilismin Grand Old Man eli kaikkien tuntema Kai Lauri Bremer, tuttavallisemmin KLB, autonaan jo vuoden 1960 retkeilyajoissa mukana ollut Chrysler 62, vm. 1928. KLB:n jälkeen, noin minuutin välein, lähti reitille upeita alkuperäiskuntoisia sekä entisöityjä autoja yleisön aplodien saattelemana.

 

Ajoreittejä oli kolme; normaali (100 km), lyhyt (70km) ja extra lyhyt (40km). Reitti polveili Vantaan kaupungin verheissä maisemissa ja välillä poikettiin naapurikaupunkien Tuusulan ja Helsingin puolelle. Iltapäivällä autot saapuivat takaisin Backakseen, missä oli ajojen viimeinen eli kuudes rasti sekä maalialue. Päivä huipentui illalla Backaksen Puimalassa pidettyyn iltajuhlaan palkintojen jakoineen ja kiitospuheineen. Vantaan kaupungin terveiset iltajuhlassa lausui Vantaan kulttuuritoimen johtaja Annukka Larkio. Hyvästä ruuasta ja seurasta nautti ilahduttavan moni ajojen osallistujista.
Tässä yhteydessä haluan kiittää tapahtuman merkittävimpiä tukijoita eli Vantaan kaupungin Kulttuuripalveluita, Vantaan Energiaa sekä Presco Oy:tä. Ilman heidän merkittävää tukeaan tapahtumaa ei olisi voitu järjestää tässä muodossa. Erityisesti Vantaan kaupungin Kulttuuritoimen tuki on ollut ratkaiseva tapahtuman kannalta.

 

Tapahtuma sujui kaiken kaikkiaan ilman suurempia ongelmia tai kommelluksia ja osallistujilta saamamme palaute on ollut pääsääntöisesti vuolaan kiittelevää. Toki kaikki ei aina suju kuten suunniteltu ja muutamia risujakin on saatu, mutta virheistä otamme oppia ja sitten seuraavalla kerralla järjestämme vielä onnistuneemman tapahtuman.

Vielä kerran iso kiitos kaikille osallistujille, talkoolaisille ja tapahtuman kaikille tukijoille! Te teitte Kulttuuriajo 2019 –tapahtumasta unohtumattoman.


Tapani Lahtivirta
HAK ry:n puheenjohtaja

Tulokset

Tulostiedot aukeavat pdf-tiedostona uudessa ikkunassa

Kokonaiskilpailun tulokset

Luokat ABC - Ennen vuotta 1940 valmistetut henkilöautot
Luokat DE - 1940–1959 valmistetut henkilöautot
Luokka F - 1960–1969 valmistetut henkilöautot
Luokka G - 1970–1979 valmistetut henkilöautot
Luokka H - 1980–1988 valmistetut henkilöautot
Luokka N - Naiskuljettajat (ajoneuvossa vain naisia ja alle 13-vuotiaita lapsia)
Luokka U - Erikois- ja hyötyajoneuvot

Lisäksi jaettiin:

- Pitkämatkalainen -palkinto: Timo Vuortio
- Epäonnisin: Mika Peippo
- Lasten kisan voitti autokunnan 166 kyydissä ollut 6v. lapsi

Tapahtumasta julkaistaan DVD-video myöhemmin heinäkuussa. Tarkemmat hinta- ja toimitustiedot DVD:n julkaisun jälkeen HAK:n nettisivuilla.