Text Size
maanantai, elokuu 19, 2019
Uutiset

Uutiset

Kulttuuriajo 2019 / SAHK ry:n 60. valtakunnallinen retkeilyajo

Lauantaina 15.6.2019 kokoontui lähes 200 autokuntaa Vantaan Backaksen kartanon alueelle osallistuakseen HAK:n Kulttuuriajo 2019 –ajotapahtumaan, joka samalla oli myös SAHK:n 60. valtakunnalliset retkeilyajot. Odotettavissa oli varsin kattava ja hieno kokoelma eri ikäisiä ja mallisia ajoneuvoja menneiltä vuosilta, aina vuoden 1906 Cottereausta vuoden 1988 Mercedes-Benziin. Iloksemme saimme havaita, että tapahtuma oli synnyttänyt kiinnostusta myös ulkomaita myöten ja saimmekin kotimaisten harrastajien lisäksi osallistujia myös Latviasta, Virosta ja Ruotsista. Ulkomaan vierailijoista mainittakoon jo edellä mainittu Cottereau Ruotsista ja FATA Aurea Latviasta. Lisäksi Virosta tuli muutama hienosti entisöity DKW.

cottereau_1906

Tapahtuma alkoi jo 14.6. entisöinnin laatukilpailulla. Tähän osioon ei ollut ilmoittautunut kovin montaa autokuntaa, mutta entisöinnin taso oli varsin korkea ja peräti kuusi ajoneuvoa sai kunniamaininnan. Autoista mainittakoon mm. upeasti entisöity Suomi-auto vm. 1921 Delage, joka oli vain kaksi vuotta sitten ollut käytännössä pelkkä raato ja oli nyt pieteetillä entisöity kaunis yksilö.

delage_1921

Lauantaiaamu valkeni hieman koleana ja täydellisen pilvipeiton verhoomana, mutta usko sääennusteeseen - myöhemmin aamupäivästä iltaan asti oli luvassa aurinkoista ja lämmitä - piti mielen kirkkaana. HAK:n puheenjohtajan Tapani Lahtivirran lausuttua tapahtuman viralliset avajaissanat vuorossa oli Vantaan kaupungin Kulttuuripalveluiden kulttuuritoimen johtajan Annukka Larkion tervetuliaissanat kaikille osallistujille.
Kello 09:00 ensimmäisen autona lähti liikkeelle itseoikeutetusti suomalaisen mobilismin Grand Old Man eli kaikkien tuntema Kai Lauri Bremer, tuttavallisemmin KLB, autonaan jo vuoden 1960 retkeilyajoissa mukana ollut Chrysler 62, vm. 1928. KLB:n jälkeen, noin minuutin välein, lähti reitille upeita alkuperäiskuntoisia sekä entisöityjä autoja yleisön aplodien saattelemana.
kulttuuriajo2019_lht

Ajoreittejä oli kolme; normaali (100 km), lyhyt (70km) ja extra lyhyt (40km). Reitti polveili Vantaan kaupungin verheissä maisemissa ja välillä poikettiin naapurikaupunkien Tuusulan ja Helsingin puolelle. Iltapäivällä autot saapuivat takaisin Backakseen, missä oli ajojen viimeinen eli kuudes rasti sekä maalialue. Päivä huipentui illalla Backaksen Puimalassa pidettyyn iltajuhlaan palkintojen jakoineen ja kiitospuheineen. Vantaan kaupungin terveiset iltajuhlassa lausui Vantaan kulttuuritoimen johtaja Annukka Larkio. Hyvästä ruuasta ja seurasta nautti ilahduttavan moni ajojen osallistujista.
Tässä yhteydessä haluan kiittää tapahtuman merkittävimpiä tukijoita eli Vantaan kaupungin Kulttuuripalveluita, Vantaan Energiaa sekä Presco Oy:tä. Ilman heidän merkittävää tukeaan tapahtumaa ei olisi voitu järjestää tässä muodossa. Erityisesti Vantaan kaupungin Kulttuuritoimen tuki on ollut ratkaiseva tapahtuman kannalta.

iltajuhla_full_s

Tapahtuma sujui kaiken kaikkiaan ilman suurempia ongelmia tai kommelluksia ja osallistujilta saamamme palaute on ollut pääsääntöisesti vuolaan kiittelevää. Toki kaikki ei aina suju kuten suunniteltu ja muutamia risujakin on saatu, mutta virheistä otamme oppia ja sitten seuraavalla kerralla järjestämme vielä onnistuneemman tapahtuman.

Vielä kerran iso kiitos kaikille osallistujille, talkoolaisille ja tapahtuman kaikille tukijoille! Te teitte Kulttuuriajo 2019 –tapahtumasta unohtumattoman.


Tapani Lahtivirta
HAK ry:n puheenjohtaja

Tulokset

Tulostiedot aukeavat pdf-tiedostona uudessa ikkunassa

Kokonaiskilpailun tulokset

Luokat ABC - Ennen vuotta 1940 valmistetut henkilöautot
Luokat DE - 1940–1959 valmistetut henkilöautot
Luokka F - 1960–1969 valmistetut henkilöautot
Luokka G - 1970–1979 valmistetut henkilöautot
Luokka H - 1980–1988 valmistetut henkilöautot
Luokka N - Naiskuljettajat (ajoneuvossa vain naisia ja alle 13-vuotiaita lapsia)
Luokka U - Erikois- ja hyötyajoneuvot

Lisäksi jaettiin:

- Pitkämatkalainen -palkinto: Timo Vuortio
- Epäonnisin: Mika Peippo
- Lasten kisan voitti autokunnan 166 kyydissä ollut 6v. lapsi

 

Tapahtumasta julkaistaan DVD-video myöhemmin heinäkuussa. Tarkemmat hinta- ja toimitustiedot DVD:n julkaisun jälkeen HAK:n nettisivuilla.

HAK Kulttuuriajot 2019

ajot_1_s

Helsingin automobiiliklubin Kulttuuriajo 2019 on tänä vuonna SAHK ry:n 60. valtakunnallinen Retkeilyajo. Tapahtuma ajetaan Vantaalla 14.-15. kesäkuuta 2019.

 

OHJELMA

PERJANTAINA 14.6.2019

Entisöinnin laatukilpailu.Laatukilpailun arviointipaikkana on A-Katsastus, Kehä III, Tuupakan teollisuusalue, Juhanilantie 2, Vantaa.Tuomaristo sopii arviointiajan osanottajien kanssa. Kil-pailu on tarkoitettu vain Suomessa rekisteröidyille ajo-neuvoille, joilla ei ole aikaisempaa I-palkintoa SAHK:nentisöinnin laatukilpailuissa. Ilmoittautuminen laatu-kilpailuun päättyy 31.5.2019.

LAUANTAINA 15.6.2019

Ajotapahtuma alkaa kello 9.00 Backaksen Kartanon alueelta, Ylästöntie 24, Vantaa. Ajoreitin pituus on noin 100 kilometriä, ennen 1940 valmistetuille ajoneuvoille on mahdollisuus valita lyhyempi, noin 70 km reitti. Maaliin palataan aina lähtöpaikalle.

Iltajuhla pidetään Backaksen Kartanon Puimalassa. Paikkavaraus tulee tehdä ennakkoilmoittautumisen yhteydessä, samalla voi varata pöytäpaikan oman yhdistyksen tai merkkikerhon pöydästä. Samoin voi ravintoloitsijalle antaa mahdollisen viinitilauksen etukäteen (ohjeet vahvistuksessa). Iltajuhlaan voi osallistua myös ruokailematta, mutta tämä tulee myös mainita ilmoittautumislomakkeessa. Järjestämme ilmaisen bussikuljetuksen iltajuhlapaikan ja lähihotellien välille.

KILPAILUSÄÄNNÖT

Ajoon voivat osallistua 1988 ja sitä ennen valmistetut ajoneuvot, joiden tulee olla mahdollisimman alkuperäiskuntoisia tai entistettyjä ja tieliikenteeseen hyväksyttyjä. Tapahtuma on avoin kaikille kilpailun sääntöjen mukaisille ajoneuvoille. Jokaisella ajoneuvolla on oltava voimassa oleva liikennevakuutus ja kaikki osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan. Ajoneuvoissa saa olla vain järjestäjän sallimia mainoksia. Järjestäjä varaa itselleen oikeuden poistaa sääntöjenvastainen ajoneuvo kilpailusta.

Kilpailuluokat

ABC Ennen vuotta 1940 valmistetut henkilöautot
DE 1940–1959 valmistetut henkilöautot
F 1960–1969 valmistetut henkilöautot
G 1970–1979 valmistetut henkilöautot
H 1980–1988 valmistetut henkilöautot
M Moottoripyörät, moottoripyöriksi rekisteröidyt, kääpiöautot ja mopot
N Naiskuljettajat (ajoneuvossa vain naisia ja alle 13-vuotiaita lapsia)
U Erikois- ja hyötyajoneuvot

Asu-ajoneuvokilpailu

Kilpailu on avoin kaikille ajoon osallistuville ajoneuvokunnille. Se tapahtuu ennen varsinaiselle ajoreitille lähtöä Backaksen Kartanolla. Kilpailuluokkia on kolme:
  1. Ennen vuotta 1950 valmistetut ajoneuvot
  2. 1950–1969 valmistetut ajoneuvot
  3. 1970–1988 valmistetut ajoneuvot

Lasten kilpailu

0–12-vuotiaille lapsille järjestetään oma leikkimielinen kilpailu. Sarjat jaetaan ennakkoilmoittautumisten perusteella.

Lisätietoja tapahtumasta:

Tapani Lahtivirta puh. 040 722 4754 tai  Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Pekka Äijö, puh. 050 557 3888 tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Hannu Teivaala, puh. 0400 412 555 tai  Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

ajot_2

Joulukuun MA-tarkastus torstaina 7.12.

Koska itsenäisyyspäivä sattuu joulukuun ensimmäisellle keskiviikolle, pidetään joulukuun MA-tarkastusilta poikkeuksellisesti torstaina 7.12.

Paikka ja aloitusaika normaalit eli klo 18.00 alkaen, A-Katsastus Kehä III Tuupakassa, Juhanilantie 2, Vantaa (kartta).

Kulttuuriajo elokuussa

k2017_kuva

HAK:n jo perinteeksi muodostunut viikonlopun pituinen Kulttuuriajo -tapahtuma järjestetään tänä vuonna 12.-13.8. Tutustumme kahden päivän ajan Varsinais-Suomen kauniiseen rannikkoseutuun Kemiönsaari – Fiskars -alueella. Yöpyminen Kasnäsin kylpylähotellissa (kylpylän ja kuntosalin käyttöoikeus kuuluu huoneen hintaan). Osallistumismaksu sisältää tarvittavat ruokailut, kahvitukset, museoiden sisäänpääsyt sekä yöpymisen. Hotelliyöpymiseen kuuluu aamupala.

Kulttuuriajo 2017 on osa virallista Suomi 100 –juhlavuoden tapahtumakalenteria.

    Osallistumismaksut:
  • 1 henkilö      205€
  • 2 henkilöä    340€

Ilmoittaudu nyt heti mukaan unohtumattomalle kulttuurimatkalle Varsinais-Suomen rannikkosaaristoon! Ilmoittautumiset Tapani Lahtivirta ( Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen ) tai 040-7224 754 (iltaisin) 15.6.2017 mennessä.

Pankkiyhteys ja muut maksutiedot ilmoitetaan ilmoittautumisen jälkeen.

Ajojen esite kuvana

Museoajoneuvotarkistusten hinnat muuttuneet

Museoajoneuvotarkistusten hinnat ovat muuttuneet 1. maaliskuuta 2017 alkaen. Uudet hinnat kaikilta ajoneuvoilta ovat 90 euroa HAK:n sekä muiden SAHK:n ja VMPK:n jäsenkerhojen jäseniltä ja 160 euroa muilta. Mopojen tarkastusmaksu on nyt sama kuin muillakin ajoneuvoilla.

Lisätietoa museoajoneuvo-sivulta.

Kulttuuriajo elokuussa 2017

HAK:n jo perinteeksi muodostunut viikonlopun pituinen Kulttuuriajo -tapahtuma järjestetään totuttuun tapaan elokuun puolivälin jälkeen eteläisessä  Suomessa. Tapahtuman tarkempi ajankohta, reittialue ja hinnat julkaistaan myöhemmin keväällä 2017.

Lisää artikkeleita...

Sivu 1 / 3

Alkuun
Edellinen
1

Viikon video